Almond-Milk-Smoothie1-1024x682Detox-ul este pe buzele tuturor.  Este o moda, este insa si o necesitate dat fiind ritmul de viata in care traim. Oriunde ne-am duce si orice am face suntem asaltati de toxine: in aerul pe care il respiram, in hrana pe care o consumam, in apa pe care o bem si in cosmeticele pe care le aplicam pe piele. Si nu numai corpul pare sa duca greul. Mintea ne este supraincarcata cu tot mai multa munca si cu stresurile si suprasolicitarile profunde generate de nevoia de a face fata intr-o lume din ce in ce mai complicate. Cand corpul si mintea ne sunt astfel asaltate, ne simtim rau din punct de vedere fizic, secatuiti emotional si afectati psihic.

Pentru a pune STOP acestei situatii, avem nevoie sa ne oprim, sa constientizam ce ni se intampla si sa incepem sa facem curatenie. La nivelul corpului si al mintii noastre. Iar primul pas este DETOXIFIEREA.

“Detoxifierea nu este un sistem terapeutic, nici o modalitate de eliminare a simptomelor, ci un sistem de vindecare prin abordarea cauzei care a condus la instalarea bolii. Presupune intelegerea unui adevar simplu, acela ca organismul uman este terapeutul si ca energia are rol central in cadrul procesului de vindecare. Ea pune in lumina adevarata cauza a bolii, si anume distrugerea energiei. Energia, dar si epuizarea resurselor de energie, constituie produsul direct a ceea ce mancam, bem, respiram, aplicam pe piele dar si efectul gandurilor si al sentimentelor noastre” spune Dr. Robert Morse in cartea sa Sa traim sanatos fara toxine.

Nu esti inca decis? Iata cel putin 3 motive pentru care are sens sa incepi un program de detox

 1. Nu te trezesti dimineata plin de energie

Te trezesti cu mare greutate dimineata, nu te simti viu si nu ai chef de viata. Chiar daca nu ai kilograme in plus, te simti greu, obosit, ai diverse dureri, probleme digestive de tot felul, dureri de cap, alergii, minte incetosata sau orice simptome pe care nu stii cum sa le vindeci…cateva zile de detoxifiere iti vor prinde cu siguranta bine.

Intr-o lume ideala, corpurile noastre s-ar curata singure, pe tacute, fara niciun ajutor din partea noastra. Asta pentru ca omul are aceasta capacitate inascuta prin propriile organe de detoxifiere: ficat, plamani, rinichi, intestine,  piele, sistem limfatic. Detoxifierea este un proces neintrerupt, organismul nostru fiind intr-un permanent proces de curatare si regenerare. Insa, cantitatea de toxine pe care o ingeram in viata moderna este mult prea mare si depaseste limitele sistemului nostru natural de curatare, de aceea, avem nevoie sa ne ajutam organismul eliminand cat mai mult din toxinele care ne afecteaza viata.

De aceea, din cand in cand este bine sa-l ajutam in acest proces de eliminare a deseurilor toxice provenite din metabolismul celular cat si din exterior printr-o perioada de detox. Alimentatie pe baza de sucuri de fructe si legume, masaje de drenaj limfatic, impachetari detoxifiante pe baza de ghimbir, ceai verde sau alge marine.

2. Nu ai tinut niciodata o cura detox

Ofera-ti cateva zile in care sa–i dai organismului doar ce poate sa digere cu usurinta si ceea ce-l hraneste cu adevarat. De multe ori, ceea ce mancam doar ne umfla stomacul si ne da senzatia de satietate fara insa a ne hrani cu adevarat. Mancarea din ziua de astazi este lipsita de ingrediente nutritive si nu ne hraneste de fapt. Chiar daca pare ca esti sanatos, organismul tau tipa dupa hrana de calitate.

3. Nu-ti poti controla pofta de dulciuri

Adevarul este ca zaharul creeaza dependenta. Studiile stiintifice sunt clare si fara echivoc. Zaharul este noua nicotina. De fapt, s-a demonstrat ca zaharul creeaza o dependenta de 8 ori mai mare decat cocaina. Daca veti avea curiozitatea sa cititi etichele de pe alimente veti observa ca in peste 80% dintre acestea zaharul ocupa un loc fruntas in lista ingredientelor, ceea ce inseamna ca industria alimentara ne-a manipulat ca la carte.  Daca veti folosi doar vointa pentru a scapa de zahar, nu veti reusi decat pe termen scurt. Trebuie sa intelegeti dependenta si apoi sa demontati nevoia de zahar prin inlocuirea lui cu alimente potrivite.

Detoxifierea este un mijloc de schimbare a obiceiurilor, este un restart pentru organism, este un moment propice sa inveti sa mananci corect.

Poti alege intre programul standard Master Detox (1-4-7 zile) sau un program personalizat de detox.